Mahindra

Η PMTC (a.k.a. PeugeotScooters), αποτελεί ουσιαστικό παίκτη στις αστικές συγκοινωνίες της Ευρώπης, εδώ και 116 χρόνια, και είναι ο αρχαιότερος κατασκευαστής διτρόχων στον κόσμο.

Τα ScootersPeugeot προσφέρουν μια από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές στην Ευρωπαϊκή αγορά , σε σκούτερ και μοτοποδήλατα από 50 έως 400 κυβικά, και περιλαμβάνουν και τα επιτυχημένα τρίτροχα σκούτερ-Metropolis-.

Η εξαγορά, η οποία κατέληξε στην ικανοποίηση όλων των κανονισμών, των νομικών και οικονομικών όρων της συμφωνίας, ολοκληρώθηκε ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα και για τους δύο συμβαλλομένους και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης έληξαν ομαλά ο διάλογος με τους εργαζόμενους και την ανταγωνιστική νομοθεσία( Anti-trustlaw,) καθώς και με τις διαδικασίες του WorksCouncil.

Μιλώντας μετά την απόκτηση του 51% ,ο Dr. PawanGoenka, ExecutiveDirectorτης Mahindra & MahindraLtd, δήλωσε: « Στη Mahindra, είμαστε δεσμευμένοι για την μακροχρόνια ανάπτυξη των μηχανών Peugeot και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία θα είναι αμοιβαίου σεβασμού, εμπιστοσύνης και εμπειρίας. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει και τα δύο μέρη MTWL και PMTC να επιταχύνουν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους. Πρόθεση μας είναι η στενή συνεργασία με αμοιβαίο όφελος και για τα δύο μέρη (win-win)

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας η MTWL κατέβαλε στην PMTC 15 εκατομμύρια για την χρηματοδοτήσει προγραμμάτων που προβλέπονται από την στρατηγική συνεργασία και παράλληλα για την εξαγορά μεριδίου μετοχών της PSAοι οποίες θα επιτρέψουν στην MTWLτην απόκτηση του 52% της PMTC.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της PMTC εγκαθιδρύθηκε και περιλαμβάνει τα ακόλουθα μέλη:

MTWL

Dr Pawan Goenka- Director MTWL & Executive Director, M&M Ltd.

Mr. V.S. Parthasarathy, Director MTWL, Chief Financial Officer, Group CIO, M&M Ltd.

Mr. RajeshJejurikar-Direc tor MTWL, Chief Executive-Farm Equipment & Two Wheeler Division, M&M Ltd.

PSA

Mr. Maxime Picat- Chief Executive Officer, Peugeot Brand

Mr.Emmanuel Delay-Executive Vice President, Operational Direc tor, India-Pacific

Λίγα λόγια για την Mahindra

Ο ΄Ομιλος Mahindra επικεντρώνεται στην συμβολή του στην ανέλιξη των ανθρώπων προσφέροντας λύσεις που ενισχύουν την αυτοκίνηση, συμβάλλουν στην ευημερία της περιφέρειας και ενισχύουν τον τρόπο ζωής στα αστικά κέντρα, αυξάνοντας την αποδοτικότητα των επαγγελματιών.

Με ένα κύκλο εργασιών 16.5 δισεκατομμύρια δολάρια, ο πολυεθνικός όμιλος Mahindra με έδρα την Βομβάη στην Ινδία, παρέχει απασχόληση σε 200,000 ανθρώπους σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Mahindra δραστηριοποιείται σε βιομηχανίες κλειδιά οι οποίες οδηγούς στην οικονομική πρόοδο, απολαμβάνοντας κορυφαία θέση στην κατασκευή τρακτέρ, οχημάτων ευρείας χρήσης, στην έξυπνη Τεχνολογία, σε χρηματοδοτικές υπηρεσίες και προγράμματα διακοπών. Επιπρόσθετα απολαμβάνει ισχυρή παρουσία στην αγροτική οικονομία, στην αεροδιαστημική, στην κατασκευή ανταλλακτικών, στην παροχή υπηρεσιών Επαγγελματικών Συμβούλων, στην άμυνα, την ενέργεια, στον βιομηχανικό εξοπλισμό, στον τομέα μεταφορών, στα ακίνητα, στο λιανεμπόριο, τον ανοξείδωτο χάλυβα, τις βιομηχανίες κατασκευής οχημάτων και δίτροχων.

Το 2014 η Mahindra φιγουράρει στην συνοπτική λίστα Forbes 2000, ανάμεσα στις πιο ισχυρές δημόσιες εταιρείες του παγκόσμιου στίβου, με γνώμονα τον κύκλο εργασιών, τα κέρδη, τα ακίνητα και την εμπορική αξία. Ο Ομιλος Mahindra δέχθηκε επίσης το βραβείο των «FinancialTimes” BoldnessinBusiness” στην κατηγορία « Αναδυόμενες Αγορές το 2013.

www. Mahindra.com   www.mahindra.gr

 
ΑΡΧΙΚΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΝΕΑ Mahindra Two Wheelers και Peugeot motorcycles